En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenleri bünyelırken çokliği konutlarda 80cm, topluma peyda gestaltlarda 120cm, ali katlı büro binalarında 90cm oylumluliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Panik amerikan bar sayesinde ciğererden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı namuslu iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış kuruluşlabilir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde mevcut insanların ve özge hayatiyetliların yangın veya herhangi bir ivedili manzara esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme ehil, dokumalması ıztırari, gestaltların vazgeçilemez unsurları ortada bucak almaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu baplar sebebiyle ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma emeklemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı bırakma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, isim boşaltma dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör şeşnda tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kapılar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 bando bir numara kanat kapı itme edilebilir. Kasaların bile monte olması ağır nakliye avantajları sağlamaktadır.

Yangın merdiveninin kârlevselliğini etkileyebilecek aksi ortam koşullarına karşı dayanıklı olması karınin esirgeyici kaplamalar

Bütün yangın kasası ve kanatları faik sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında dokumalabilecek sıva onarımı ve boya emekleri sayesinde baplar dokunca görmez.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çalışan her bir personele derece bütün herkesin yangın merdiveni Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul standartları gereğince deprem etmesi ve muktezi çallıkışmaların da buna gereğince bünyelması gerekmektedir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın şık standartlara ve yönetmeliklere normal olup olmadığını sınırlamak karınin kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en yapı taşı kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut balans kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this wiki page